Jong talent 2019

Deze jonge talenten wil je niet missen in 2019 #1

3 min read

Het nieuwe jaar wordt een feest met deze veelbelovende talenten in het vooruitzicht. Dus zet je speakers aan en laat je verrassen!

Astrid S
De 22-jarige zangeres groeide op in het Noorse dorp Berkåk, daar kreeg ze al gauw twee passies: voetbal en muziek. Op haar zestiende besloot ze om zich te focussen op haar zangcarrière en mee te doen aan Norwegian Idol, dat was van kleins af aan al haar droom. In die tijd verhuisde Astrid naar Oslo voor het programma, daar behaalde ze de vijfde plaats. Ze kreeg een contract van een management en bracht onder de naam ‘Astrid Smeplass’ haar eerste single ‘Shattered’ uit. Haar image veranderde nadat ze op haar achttiende tekende bij Universal Music. Sindsdien bracht ze meerdere singles uit, zoals ‘Breathe’, verschenen er twee EP’s, deed ze een duet met Shawn Mendes en de backing vocals voor Katy Perry. Na een pauze van een jaar en met de komst van de song ‘Emotion’ is de Noorse er klaar voor om de wereld te veroveren met haar heldere, poppy stem. Voor nu is het wachten op haar LP…

Dermot Kennedy
In een relatief korte tijd boekt de 25-jarige zanger succes na succes. Voor zijn debuut-EP Doves & Ravens uit 2017 liet het talent zich inspireren door de extremen van het leven: van geluk tot verdriet. Zijn muziek wordt vergeleken met James Blake, Frank Ocean en Bon Iver. Of het nou hiphop, R&B of poëzie is, elk nummer van Dermot gaat door merg en been. Met zijn hits haalt hij miljoenen streams op Spotify. Check vooral eens ‘Power Over Me’ of ‘After Rain’. Wedden dat jij na het luisteren van zijn catchy teksten, ze zo meezingt? Op 22 mei staat de Ier in TivoliVredenburg in Utrecht, dus gaan en laat je raken door zijn rauwe stem!

Dodie
Niet alleen in Nederland stappen YouTubers over naar het podium, ook in het buitenland. Een paar jaar geleden plaatste de Britse Dodie, wiens echte naam Dorothy Clark is, nog covers met een ukulele vanuit haar slaapkamer op haar YouTube-kanaal, tegenwoordig treedt ze op met haar eigen liedjes. Meer dan twee jaar geleden verscheen Dodie’s eerste EP ‘Intertwined’. Op 18 januari is het tijd voor haar nieuwe EP: Human. Eén van de nummers daarop: ‘If I’m Being Honest’, is haar favoriet en ook die van mij. Hierin zingt de drieëntwintig jaar oude Dodie over hoe idioot ze zich voelde toen ze een crush had op iemand. De muziek is niet alleen herkenbaar, de singer-songwriter verrast je met diens karakteristieke en betoverende stemgeluid. Als je om bent na het horen van haar liedjes, kun je de zangeres en haar band bewonderen op 13 februari in de Melkweg, Amsterdam.

Nebu Kiniza
Tijdens zijn middelbareschoolperiode vermaakte Corey Reid zijn vrienden en klasgenoten door voor ze te rappen op tracks van Wiz Khalifa en Lil Wayne. Hij nam een succesvolle versie op van ‘Zip and A Double Cup’, waarmee hij in een week 30.000 views behaalde. Dat motiveerde hem om verder te gaan in de muziek. Zijn populairste hit is ‘Gassed Up’ uit 2016. Daarmee scoorde de 24-jarige miljoenen streams en het werd platina. Grappig feitje: de song werd in een kwartier opgenomen. De New Yorkse rapper maakt zelfs zijn eigen beats. Vorig jaar bracht Nebu zijn eerste album uit: From Me 2 U. Zijn melodieuze flows en scherpe teksten doen denken aan Drake. En aangezien dat niet de minste is, gaan we hopelijk nog veel van Nebu horen.

Ruel
De talentvolle Ruel werd ontdekt toen hij op zijn twaalfde James Bay’s ‘Let It Go’ coverde. Die cover belandde bij M-Phazes (werkte met onder andere Eminem en Madonna). De producer zorgde ervoor dat de Australische zanger ‘Golden Years’ schreef, dat gaat over het beste uit elk moment van je leven halen. Toen hij daarna met zijn debuut op live-radio met ‘Like A Version’ een half miljoen views kreeg binnen twee dagen, was het tijd voor zijn eerste hit. In Don’t Tell Me beschreef hij uit de frustratie van verliefd worden en het feit dat hij volgens zijn familie te jong was om daarover te praten. Op dit moment tourt Ruel de wereld over met zijn persoonlijke hits. Hoewel de singer-songwriter pas zestien jaar is, klinkt zijn soulvolle stem al zo doorleefd. Eind vorig jaar won hij de ARIA Award voor doorbrekende artiest. What’s next? Deze topper gaat het ongetwijfeld nog ver schoppen.

Welk talent ga jij in 2019 in de gaten houden?

Beeld header: Nicole Nodland

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie