Minibiebs

Minibiebs in Amsterdam

1 min read

Minibiebs sieren steeds vaker het straatbeeld. Een bijzonder fenomeen gezien het feit dat de meeste mensen online lezen. Vandaag vertel ik aan jou hoe deze traditie is ontstaan en waar je de mooiste minibiebs van Amsterdam vindt.

Het principe van de Little Free Library is simpel: take a book, return a book. Zo kun je iemand anders blij maken met jouw favoriete boek. De minibiebs zijn gratis en openbaar, dus voor iedereen toegankelijk. In 2009 bouwde Todd Bol uit Hudson de eerste Little Free Library. Het was een miniatuur van een schoollokaal. Hij vulde zijn Little Free Library met boeken en plaatste die in zijn tuin. Deze creatie droeg hij op aan zijn moeder, die was schooljuf en een groot boekenfan. Hij deelde het idee met Rick Brooks en een project was geboren. Inmiddels zijn er miljoenen minibiebs overal ter wereld, de meesten zijn in Canada en de VS. De bedoeling van de organisatie is om iedereen aan het lezen te krijgen en om het contact tussen buren te stimuleren. Op hun site staat waar ze wereldwijd zijn: https://littlefreelibrary.org/ourmap/

Zin om er in Amsterdam op uit te gaan? Dan mag je deze minibiebs niet missen!

Minibieb

Entrepothof 97 t/m 109

Minibieb

Weesperzijde 94

Minibieb

Henri Polaklaan tussen 15 en 17

Minibieb

Sarphatipark 123

Minibieb

Transvaalstraat 92


Tip vooral hieronder jouw favoriete Little Free Library!

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

2 thoughts on “Minibiebs in Amsterdam

 1. Zo’n leuk concept! Hier in Antwerpen ben ik er nog geen tegengekomen. In het containerpark bij m’n ouders in de gemeente is er wel een boekencontainer, maar daar hoef je geen boeken terug te zetten.

 2. Nog 3 locaties van minibiebs:

  Bij de Figurantenbar, Rhijnvis Feithstraat 9

  Op de hoek van de Hildebrandstraat en de Jacob van Lennepstraat

  Emmaplein 7

  Langs het voetpad dat start ter hoogte van Rijnsburgerstraat 40, naast het MWM2 gebouw.

  Ik heb geen foto’s helaas! Succes! Leuke post! Ik ga er zeker een paar (be)zoeken…

Geef een reactie