Exposities

Originele exposities van deze zomer

1 min read

Ken je dat gevoel dat je iets wilt doen maar niet zo goed weet wat? Ik wel. Om dat gevoel te voorkomen, tip ik de tofste exposities van deze zomer. Zo is er weinig tijd om je nog te vervelen!

Nostalgie
Joeri Woudstra studeerde pas af als grafisch vormgever aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Dit aanstormend talent heeft nu al zijn eerste solotentoonstelling: Millenial Gravestone Quotes. Doordat de technologie en advertisement zich steeds sneller ontwikkelen, verkort volgens Joeri ook onze ervaring van nostalgie. Als we een nummer horen van een paar jaar geleden voelen we ons oud. In deze expo zie je objecten van deze tijd, waarop terug wordt gekeken als de millenial niet meer bestaat. Weet je nog toen…? T/m 17 september is zijn werk te zien in het Kunstfort bij Vijfhuizen.

Adres: Fortwachter 1, Vijfhuizen
Open: Maandag t/m woensdag en vrijdag t/m zondag van 13:00-17:00 uur.

Pop-art
De Beurs van Berlage toont t/m 30 september: The Prints of Andy Warhol and other PopArtists. In de jaren zestig ontstond in Amerika de kunststroming Popular Art. Eén van de bekendste kunstenaars van deze stroming is Andy Warhol. Verder zie je onder andere kunst van Roy Lichtenstein en Keith Haring. Voor hun werk lieten de pop-artkunstenaars zich inspireren door stripverhalen, commercie en de media. Of het nou de beroemde Campbell-soepblikken, kleurrijke zeefdrukken van beroemdheden als Marilyn Monroe, Mick Jagger en Beatrix of platenhoezen zijn, het komt allemaal aan bod. Kortom, kunst waar je naar wilt blijven kijken!

Adres: Damrak 243, Amsterdam
Open: Maandag t/m vrijdag van 08:30-17:30 uur en in het weekend van 11:00-17:00 uur.

Shit happens
Iedereen moet dagelijks naar de wc. Hoewel we het allemaal doen, is het niet een gespreksonderwerp waar we het graag over hebben. De tentoonstelling Everything You Always Want To Know About Toilets brengt aan de hand van thema’s het sanitair, hygiëne, luxe en schaamte alles over het toiletbezoek ter sprake. Van vroeger tot nu. Wist je dat er wereldwijd anderhalf miljard mensen zijn die geen toegang hebben tot een fatsoenlijk toilet? Bekijk deze expo t/m 19 november in het Cube Design Museum.

Adres: Museumplein 2, Kerkrade
Open: Dinsdag t/m zondag van 10:00-17:00 uur.

Naar welke tentoonstelling ga jij deze zomer?

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie