Release reacties

Rosaleasesrelease reacties #1

2 min read

In Rosaleasesrelease reacties geef ik mijn mening over de nieuwste nummers. Ik ben benieuwd welke muzikale parels en bagger ik ga ontdekken. Luisteren jullie met me mee? Dit keer de releases van juli.Wallaby & Peter Cloud – Pictures
“Dat begint al lekker. Wallaby, is dat een boyband? Oh een samenwerking tussen een Italiaans duo een musicproducer. Dat hebben ze dan goed gedaan. Die instrumentale deuntjes erbij zijn fijn om naar te luisteren en doen mij een beetje denken aan Mr. E’s Beautiful Blues van Eels. Ooh de tekst gaat over foto’s die je herinneren aan een voorbijgaande relatie en dat zorgt voor gemengde gevoelens. Daar hebben ze dan een positieve touch aan gegeven, want ik word hier heel vrolijk van! Het nummer gaat meteen op repeat.”


Ellie Goulding, Juice WORLD – Hate Me
“Oei, die stem klinkt behoorlijk als een robot. Nee, dat is de autotune hè? Ik vind niet dat een song daar beter van wordt… Diegene in Hate Me wordt verscheurd doordat haar date niet eerlijk tegen haar is geweest. Ze wilde dat ze hem nooit had ontmoet. Tsja, ik vind dat je wel altijd eerlijk moet zijn, ook als je iemand niets vindt. De tekst is niet zo krachtig, die herhaling van ‘me’ is wel catchy ‘Tell me how your hate me,’ ‘chase me,’ ‘erase me.’ In Nederland gebeurt dat ook hè, Bizzey doet dat bijvoorbeeld: ‘Drup, drup, drup, ik laat het regenen.’ Ellie Goulding zorgt er met haar hits wel steeds voor dat ze in je hoofd blijven hangen, de vraag is alleen of je dat wil.”


Sarita Lorena – Big Man Talks (prod. by Whiteboy)
“Ik versta het nu al niet. Wacht ik zet de muziek even harder. Hmm. Praten over ‘bitches’ is wel heel standaard in de Nederlandse scène. Misschien wordt het tijd voor meer originaliteit. Sarita heeft een mooie, diepe sound, maar Big Man Talks vind ik drie keer niets. Vooral niet omdat het Engels continu met het Nederlands wordt gemixt. En zei die Adje nou net ‘Vind me in der bek net een saladebroodje?’ Dat niveau dus. Dit nummer ben ik morgen weer vergeten. Mijn rughaar, dat ik niet eens heb, gaat hiervan overeind staan, kun je nagaan…”

Kraak & Smaak – Sweet Time (feat. Izo FitzRoy)
“Tuduu, tuduu, duut, tuut… ‘No need to worry. No need to stress. No need to hurry.’ Fijne soulvolle stem heeft Izo FitzRoy. Kraak & Smaak, dat zijn toch diegenen achter het nummer Squeeze Me? Wat grappig die hit is inmiddels elf jaar oud. Ik kom hierbij wel gelijk in diezelfde positieve vibes. ‘No body is catching me.’ Mooi als je sterk genoeg bent om je eigen dromen na te jagen, zonder dat je je tegen laat houden door iemand anders. Als je Sweet Time opzet, staat ongetwijfeld binnen no-time iedereen te swingen en heb je als je eenmaal in bed ligt nog steeds de dansbare melodie in je hoofd.”


Aaron Smith – Unspoken
“Wauw. Ik heb nog nooit van Aaron Smith gehoord, maar hij pakt je gelijk in met zijn pure, rauwe stem. Even Googlen hoor. Hij is een Schotse singer-songwriter en dit is zijn debuutsingle. Ik ga hem zeker in de gaten houden! Zo mooi hoe hij zijn gevoel heeft omgezet in een kwetsbare tekst over een relatie waarbij de één bang is dat het te snel gaat. Een aanstekelijke ballad die je luistert als je even een rustig moment voor jezelf wil creëren.”


Wat is jouw favoriete hit van dit moment?

Beeld: Bruce Mars

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

1 thought on “Rosaleasesrelease reacties #1

Geef een reactie