Artiesten

Artiesten om vanaf 2018 in de gaten te houden!

3 min read

Aan het einde van het jaar staat het internet vol met lijstjes. Daarom zet ik voor jou de artiesten op een rij waarvan jij volgend jaar nog veel gaat horen! 2018 wordt het jaar van…

Billie Eilish
De donkere pop-sound van de 15-jarige Billie Eilish wordt vergeleken met die van zangeres Lorde. Billie schreef op haar twaalfde haar eerste nummer en is daar daarna mee doorgegaan. De échte start van haar muzikale carriére begon per toeval. Haar dansschool vroeg of ze met een nummer kon komen voor een choreografie. Haar broer Finneas had op dat moment net een nummer voor zijn band geschreven. Ze namen het samen op en zetten het op Soundcloud. Nu werken ze nog steeds samen. En zo kwam het dat Billie in 2015 doorbrak met Ocean Eyes, dat ook de naam van de band is.

In het jaar daarop tekende de uit Los Angeles afkomstige zangeres bij Interscope. Dit jaar bracht ze onder meer de singles Bellyache, Bored (voor 13 Reasons Why), Watch en Copycat uit én een eigen album: Don’t Smile at Me. Waarvan haar nieuwste hits idontwannabeyouanymore en My Boy inmiddels miljoenen keren zijn beluisterd op Spotify. Op dit moment tourt de talentvolle dame de wereld over en staat ze op 20 februari 2018 in de Melkweg, Amsterdam.

Lauv
Niet alleen met zijn artiestennaam Lauv – dat Lets is voor zijn sterrenbeeld leeuw – gooit de 23-jarige Ari Leff hoge ogen, ook met zijn catchy nummers. Eerst wilde hij skateboarder worden, maar toen hij op zijn dertiende een gitaar kreeg en vervolgens eigen nummers begon te schrijven, was hij verkocht. Twee jaar geleden bracht hij in eigen beheer de single The Other uit, over de gevoelens die loskomen bij het beëindigen van een relatie. Waarna er al gauw over hem getweet werd door beroemdheden als Liam Payne en Chloë Grace Moretz. Tijdens zijn studie Music Technology in New York begon hij nummers te schrijven voor andere artiesten, zo werkte hij mee aan Boys van Charli XCX en No Promises van Cheat Codes. Dit jaar scoorde hij een hit met I Like Me Better, waarin hij zingt over het moment waarop hij naar New York verhuisde en verliefd werd. Afgelopen maand verscheen Paris in the Rain, geïnspireerd op de film Midnight in Paris. Ook deze Amerikaanse ster staat in de Melkweg, op 20 april 2018 gaan we los op zijn romantische r&b, pop en indie songs! Daarvoor staat hij eerst nog in het voorprogramma van Ed Sheeran.

Col3trane
Alle songs die de 18-jarige Cole Basta – bekend als Col3trane – uitbracht, verschenen dit jaar. Daarvoor omringde hij zich al met artiesten uit Londen en Birmingham. De sound van de r&b artiest wordt in één adem genoemd met Drake en Frank Ocean. Hij debuteerde met New Chain, een nummer in samenwerking met producer Lauren Ralph. Twee maanden geleden bracht de Londense de song Penelope uit. Het verhaal is gebaseerd op The Odyssey, waarin Odysseus een lange reis maakt waarvoor hij zich laat motiveren door een geliefde. Begin november bracht hij zijn eerste mixtape uit: Tsarina. Daarop staan rustige nummers als Malibu Sleep. In februari start zijn tour in het Verenigd Koninkrijk.

Jillian Jacqueline
Singer-songwriter Jillian Jacqueline groeide op in Pennsylvania met muziek van Elvis Presley en James Taylor. Op haar negende stond ze drie maanden met countryzanger Kenny Rogers op Broadway. Daarna vormde ze een aantal jaren met haar zussen The Little Women Band. Ze besloot om alleen verder te gaan. In 2014 brak ze door met Overdue, die miljoenen plays haalde. Sinds dit jaar heeft de countryzangeres een contract bij Big Loud Records. Kort daarop bracht ze Reasons uit, die eveneens miljoenen keren werd beluisterd. Dit nummer gaat over haar break-up. Haar nieuwste hit Sugar And Salt gaat erover dat het bij een relatie op de lange termijn steeds moeilijker wordt om bij elkaar te blijven. Het is één van de nummers van haar debuut EP: Side A.

Beeld: Alexandra Baker en Jaesung Lee

Welke artiest ga jij volgen in 2018?

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie