Acteertalent

Aanstormend acteertalent #2

3 min read

Aanstormend acteertalent #2 In Nederland heb je veel bekende acteurs en actrices, zoals Carice van Houten, Anna Drijver en Michiel Huisman, maar ook de jongere talenten verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Daarom zie je vandaag het tweede deel van jong acteertalent om in de gaten te houden!

Nils Verkooijen (20) debuteert op zijn vierde in een commercial. Na een paar kleine rollen krijgt hij in 2010 zijn eerste grote rol in de jeugdfilm Briefgeheim. Een paar jaar later speelt hij een pester in de jeugdfilms Achtste-groepers huilen niet en Spijt! (naar het boek van Carry Slee). Voor Bobby en de geestenjagers kruipt hij in de rol van een geest. Een schoolproject samen met Sjors Mans rolt uit in de speelfilm Dansen op de Vulkaan. Hiervoor werkt hij samen met regisseuse Adriënne Wurpel. De inkomsten halen ze uit crowdfunding. In Dansen op de Vulkaan vertolkt hij tevens de hoofdrol van danser Maarten, die te kampen heeft met een ernstige stofwisselingsziekte. De bedoeling van de film is dat er meer aandacht en  geld komt voor onderzoek naar stofwisselingsziektes.

Hij speelt daarna onder andere in de avonturenfilm Michiel de Ruyter, de dramaserie Knielen op een bed violen en in de televisieseries Moordvrouw en Zwarte Tulp. Nils studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Afgelopen jaar was hij te zien in de Nederlandse politieserie Suspects. In april organiseerde Nils het theaterconcert Klassiek van de Toekomst, waarin hij met een jeugdorkest liet zien dat klassieke muziek totaal niet saai is.

Abbey Hoes (23) krijgt op haar tiende zang-, acteer- en dansles op de Hofplein Jeugdtheaterschool. Na een rol in een commercial van Roosvicee krijgt ze de smaak te pakken. Haar carriére begint in 2008 bij SpangaS. Sindsdien krijgt ze elk jaar diverse televisie- en filmrollen. In 2014 speelt ze de hoofdrol in de film Nena. Een familiedrama over de zestienjarige Nena, die haar vader helpt zelfmoord te plegen. Voor deze rol krijgt Abbey een Gouden Kalf. Als klap op de vuurpijl wordt ze datzelfde jaar ook nog verkozen tot European Shooting Star voor het filmfestival in Berlijn. Daarna volgen rollen in onder andere de dramafilms De ontsnapping, komedie-dramafilm Ventoux en in de dramaserie Dokter Deen. In juli 2016 studeerde Abbey af aan de Toneelacademie Amsterdam.

Sinds deze maand is ze ook te zien als presentatrice in de YouTube-serie Binge: een programma over de nieuwste series en films. Ook is Abbey in de race voor een Gouden Televizier-Ring voor haar rollen in de televisieseries Zwarte Tulp en Petticoat.

Op haar zesde gaat Gaite Jansen (25) net als Abbey naar de Hofplein Jeugtheaterschool. In 2007 speelt ze in afleveringen van SpangaS. Een jaar later krijgt ze haar eerste filmrol, een tiener die in de handen komt van een loverboy, in Lover of Loser (naar het boek van Carry Slee). Van 2010 tot en met 2014 leert Gaite de kneepjes van het vak aan de Toneelacademie Maastricht. In de dramaserie In Therapie is ze de suīcidale Sophie. Ook is te zien als kind in Sonny Boy en Hoe duur was de suiker? waarin ze een jonge dochter speelt die een eigen slaaf heeft en faalt in de liefde. Haar hoofdrol in speelfilm 107 Hz wordt bekroond met een Gouden Kalf-nominatie voor beste actrice voor haar rol als Evy. Het verhaal gaat over twee dove tieners die verliefd zijn op elkaar. Evy’s ouders keuren de relatie niet goed, waardoor de twee weglopen. De andere tiener Nick blijkt een pistool bij zich te hebben en wil zelfmoord plegen…

Gaite breekt ook internationaal door. Ze is te zien in de BBC-misdaadseries Peaky Blinders en Line of Duty. Naast de film- en televisiewereld was Gaite ook in theatervoorstellingen te zien, zo maakte ze onderdeel uit van Toneelgroep Amsterdam. Vanaf woensdag schittert de actice in het tweede seizoen van de drama- en misdaadserie Hollands Hoop.

Beeld: Melanie Hazenberg, Dutch FilmWorks, Cinéart Nederland en HollandseFilm


Welk jong talent is jouw favoriet?

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie