Bieb

Evenementen in de bieb

1 min read

In eerste instantie denk je waarschijnlijk aan boeken bij het woord bieb, maar een bieb is zoveel meer dan dat! Ik neem je mee naar de leukste biebevenementen door heel Nederland. Daarmee ga ik vast buiten jouw boekje.

Foto’s met augmented reality
De leerlingen uit 4-havo van het Dominicus College maakten een fotoportret van zichzelf. Hierin laten ze zien wat hun persoonlijkheden en interesses zijn, van koken tot muziek luisteren. Ook maakten ze een doorlopend filmpje van vijfentwintig seconden waarin beweging centraal staat. Je kunt met de gratis app Aurasma de foto’s scannen, hierdoor ontdek je de extra lagen erachter. Nog t/m 30 mei te zien in de bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

Adres: Mariënburg 29
Open: Maandag t/m woensdag en vrijdag van 09:00-18:00 uur, donderdag van 09:00-21:00 uur, zaterdag van 09:00-17:00 uur en zondag van 13:00-17:00 uur.

Identiteit
De Schiedamse bibliotheek de Korenbeurs staat t/m 30 juni in het teken van identiteit. Leerlingen van de opleiding Lifestyle & Multimedia van het Lentiz Geuzencollege werkten twee weken aan dit project in samenwerking met kunstenaar Peter Hellemons. Ze maakten gedichten, raps, foto’s en tassen. Allemaal om meer van zichzelf te laten zien. Peter schreef eerder al het boek De Ruimte, dat gaat over de tijdgeest en de zoektocht naar het doel van het leven.

Adres: Lange Haven 145 (1e etage)
Open: Alle dagen van 10:00-17:00 uur, behalve op donderdag, dan van 10:00-20:00 uur.

Hokjesdenken
De eerstejaars studenten van de opleiding Creative Writing vragen zich af waarom jongeren juist naar spoken-word en poetry slam luisteren, terwijl ouderen vooral naar literaire avonden gaan. In een vragenvuur confronteren ze dichters Ellen Deckwitz, Elten Kiene en Simone Atangana Bekono hiermee. Houden zij al rekening met de verwachte doelgroep in hun performance? Op zaterdag 24 juni tijdens het literatuurfestival Nieuwe Types in de Arnhemse bibliotheek Rozet.

Adres: Kortestraat 16
Open: van 20:30-23:00 uur.

Naar welk evenement ga jij?

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie