Muziek

Get to know me: muziek

2 min read

Iedereen heeft een eigen muzieksmaak. Met enige schaamte vertel ik je meer over mijn muzieksmaak van vroeger en nu. Kom op, jullie luisterden toch ook naar Ch!pz? Iemand?

Eerste single
“Haha, ik denk iets van Ch!pz en anders de single Left of center van Dewi Pechler. Zij werd vierde bij de eerste editie van Idols. Ik was helemaal gek op dat programma. Ik had een Idols-spel, fotokaarten en albums en singles van meerdere kandidaten.”

Eerste song waarop ik danste
“Vroeger ging ik naar de opvang en daar was de speelzaal omgetoverd tot een danszaal. Toen werd Sean Paul’s hit Temperature gedraaid en gingen de heupen los. Dat kan ook niet anders met muziek van een dancehall-koning. Later ging ik op breakdancen, maar dat bleek niets voor mij te zijn. Hiphop vond ik leuker. Ik weet nog dat we een dansje hadden op Chasing Pavements van Adele.”

Eerste concert
“Naast de K3-concerten (slecht, ik weet het), is het eerste grote concert dat ik me kan herinneren die van The Pussycat Dolls in de Heineken Music Hall. Lady Gaga stond toen in hun voorprogramma, alleen daar vond ik niet zoveel aan. Nu nog steeds niet, al vind ik haar wel heel eigen door haar kledingstijl, net zoals dat je vroeger David Bowie, Prince en Madonna had. Tegen het einde van het concert was ik zo moe dat we eerder weg zijn gegaan, ha.”

Favoriete muziekgenres
“Voornamelijk hiphop, r&b en pop. Als ik kijk naar mijn muzieksmaak tussen heel vroeger en nu is er wel het één en ander veranderd. Vroeger hield ik van die typische meisjesmuziek: Britney Spears, Kylie Minogue, Nelly Furtado, Christina Aguilera en meidengroepen als de Sugababes, Atomic Kitten en Destiny’s Child. Oja en natuurlijk Justin Timberlake. Eminem vind ik nog steeds vet, hoe hij rapt over alles wat hij meemaakt. De laatste tijd luister ik ook naar future house. Er zijn steeds meer jonge dj’s met goede muziek, zoals Sam Feldt.”

Favoriete song van dit moment
Shape of You van Ed Sheeran. Hierin zingt hij over – hoe kan het ook anders – de liefde. Dit nummer heeft zo’n heerlijk ritme, waardoor ik zin krijg om te dansen! Hij staat steeds op repeat en nog steeds ben ik hem niet zat.”

Ik wil nog graag een concert zien van…
“The Black Eyed Peas, maar daar wacht ik al jaren op, dus de vraag is of dat ooit gaat gebeuren. Hun nummer Let’s Get It Started is mijn favoriete nummer. Vrolijk met een beetje rap, heerlijk. Ik weet nog goed dat dit tijdens een vakantie op de camping in Frankrijk werd gedraaid. Ze hebben hier later een remake op gemaakt: Let’s Get Retarted.”

Naar welke nummers luisterde jij vroeger graag?

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie