Films

Top 5 lentefilms in de bios

2 min read

Soms is er niets fijner dan kijken naar een goede film. Deze films zijn de aanraders van deze lente! Van een diepgaande documentaire over de ongelijkheid tussen blanken en zwarten tot een film over het ruige leven van 2Pac.

Monk
Draait op dit moment in de bioscoop.

Olivia Lonsdale – ja, dat meisje uit de clip van de hit Drank & Drugs – speelt in Monk de 16-jarige, puberende Joni. Haar 13-jarige broertje Monk is een hypochonder, haar vader is een teruggetrokken kunstenaar en haar moeder is een temperamentvolle Spaanse. Als er een familielid dreigt te overlijden, reist het gezin af naar Spanje. Brengt deze situatie het gezin dichter bij elkaar?

Before I Fall
Draait op dit moment in de bioscoop.

Before I Fall is een dramafilm over Samantha Kingston (Zoey Deutsch). Samantha leidt een fantastisch leven. Ze gaat naar feestjes, heeft een populaire vriendengroep en een relatie met de hunk van de school. Na een ongeluk op Valentijnsdag verandert alles. Vanaf dan beleeft ze dezelfde dag steeds opnieuw. Ze vraagt zich af of haar leven wel zo perfect was. Kan ze zichzelf en haar omgeving veranderen in één dag?

I Am Not Your Negro
Verwacht op 11 mei.

De Afrikaans-Amerikaanse schrijver en activist James Baldwin werkte tot zijn overlijden aan een boek over zijn vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evens en Martin Luther King. Zij waren lid van de African-American Civil Rights Movement: een organisatie die opkwam voor gelijke rechten. Voor I Am Not Your Negro zet regisseur Raoul Peck het manuscript van Baldwin om in beeld. Deze documentaire maakt een koppeling tussen de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging in de jaren zestig en de huidige #BlackLifesMatter.

Baywatch
Verwacht op 1 juni.

Pamela Anderson speelde in het begin van de jaren negentig in de Amerikaanse televisieserie Baywatch. In de nieuwe film heeft ze ook een rol. Baywatch gaat over strandwachters Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) en Matt Brody (Zac Efron) die het strand veilig moeten houden. Als ze op een lijk stuiten, gaan ze samen op onderzoek uit. Ze ontdekken een criminele bende en komen samen hiertegen in actie.

All Eyez On Me
Verwacht op 15 juni. 2Pac is één van de meest succesvolle rappers aller tijden. Je kunt hem kennen van hits als California Love, Dear Mama en Changes. Zijn hits gaan onder andere over de dood, de ongelijkheid tussen blanken en zwarten en over zijn tijd als drugsdealer. In september 1996 werd Tupac Shakur op 25-jarige leeftijd doodgeschoten. All Eyez on Me is gebaseerd op zijn hectische leven.

Beeld: Filmdepot en Kris Dewitte

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie