Exposities kijken in Parijs

0 min read

Parijs barst van de musea, die zeker de moeite waard zijn. In deze vlog laat ik je een paar tentoonstellingen hieruit zien.

Fondation Louis Vuitton      
Het hele museum staat in het teken van Afrikaanse kunst. Sommige van deze kunst gaat over de ongelijkheid tussen zwart en witte mensen. Jane Alexander maakte in 2003 allerlei verschillende muizen die illustreren dat het niet uit maakt hoe je eruit ziet. Fotografe Zanele Muholi fotografeerde vrouwen in verschillende fases van hun levens voor haar reeks ‘Faces and Phases Follow Up’.

Centre de Pompidou
Vooral de portretten van de bekende, Amerikaanse fotograaf Walker Evans zijn indrukwekkend. Aangezien Evans een vader had die werkte in de reclamewereld, werd dit ook een onderdeel van zijn leven en mogen de reclameposters van Coca Cola dus ook niet ontbreken tijdens deze tentoonstelling.

LE BAL
Deze tentoonstelling van bekende fotografen die voor Magnum hebben gefotografeerd, is de meest intense. Het gaat over politieke onderwerpen, zoals de invasie op Normandië en de campagne van Kennedy.

 

 

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie