Festival Wallet

Betalen met de app Festival Wallet

2 min read

Loop jij op festivals ook altijd te stuntelen met muntjes? Daar bedacht Suzanne Eikmans (21) een oplossing voor: de app Festival Wallet.

Festival Wallet is een gratis app voor festivalbezoekers. Je betaalt door het scannen van een QR-code. Zo heb je geen gedoe meer met rijen, polsbandjes en munten die aan het einde van het festival over blijven. Suzanne bedacht het idee nadat ze drie jaar geleden met haar vriend terugkwam van een festival. “Ik had na het festival een zak vol met munten over en dacht: hoe is het mogelijk dat hier nog geen app voor is?”

Tijdens haar opleiding Media, Informatie en Communicatie – aan de Hogeschool van Amsterdam -kreeg ze de opdracht om een mediabedrijf op te richten. Ze besloot om het idee van Festival Wallet met drie medestudenten uit te werken. Ze trokken de stoute schoenen aan door het gelijk groots aan te pakken. “We kwamen binnen bij de organisaties door brutaal te bellen en soms te mailen. Doordat je zegt dat je student bent, krijg je veel eerder een gunfactor mee. Het sloeg direct aan, al heel snel werden we uitgenodigd bij grote festivalorganisaties. Zij hadden er nog niet van gehoord en waren verbaasd over alle mogelijkheden die het systeem biedt. De organisaties waren enthousiast, maar het bleek dat er technisch en juridisch nog heel veel haken en ogen aan zaten.”

Nadat er een einde kwam aan de specialisatie besloot Suzanne om de business alleen voort te zetten. Zij kwam in contact met MassMovement, een digital agency in Amsterdam. Zij hielpen haar met het uitwerken en ontwikkelen van een proof of concept. Toen ze vervolgens een gastcollege gaf op haar oude opleiding MIC werd ze door de manager daarvan gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen als National Winner Creative Business Cup tijdens de Global Finals van twaalf tot en met zeventien november in Kopenhagen. “Het zou heel leuk zijn als daar een internationale partnership uit voort komt. Dat zou namelijk betekenen dat als de app live gaat, Festival Wallet echt snel kan groeien. Scandinavië is interessant omdat daar het grootste deel van de betalingen al cashless is.”

Ook staat ze op 23 november in de finale van de VIVA400 Visionista Awards. “Het begon met een masterclass in Hoofddorp met de dertig genomineerden vrouwen uit Nederland. Daarna heb ik met negen genomineerden een fantastische trip naar Parijs gemaakt en daar allerlei masterclasses gevolgd.” Hieruit stroomde ze door naar de finale. Op dit moment is ze druk bezig om zich daarop voor te bereiden. “Ik heb in samenwerking met VIVA en SBS Productions een gaaf reclamespotje opgenomen en ik heb coachingsessies gehad van Ohad Gilad (oprichter van 42workspace en de Angel Academy).”

Wat wil je in de toekomst nog bereiken? “Mijn doel is om voor 2020 in minimaal vijf landen actief te zijn. De app gaat in april live! Dat wordt flink aanpoten, maar daar hou ik wel van!”

Wil je ook een app maken? Dat kan met behulp van dit boek.

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie