Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

In Three Billboards Outside Ebbing, Missouri gaat drama hand in hand met humor

2 min read

Als ouder is de liefde voor je kind onvoorwaardelijk. Maar hoe reageer je als je dochter van de éne op de andere dag wordt verkracht en vervolgens vermoord? In Three Billboards Outside Ebbing, Missouri overkomt het moeder Mildred Hayes. Zij is uit op gerechtigheid, dus moet de dader snel worden gevonden en dat gaat niet zonder slag of stoot.

Als er na zeven maanden nog steeds geen dader is gevonden, besluit Mildred het heft in eigen hand te nemen. Ze gaat naar het plaatselijke advertentiebureau, telt een flinke som geld neer en plaatst bij de plek waar de gruwelijke gebeurtenis plaatsvond drie billboards, waarop staat: ‘Verkracht terwijl ze stierf’. De politie wil deze borden het liefst zo snel mogelijk weer weg hebben, maar dan moet je net bij Mildred zijn. Het kan haar dan ook weinig schelen dat sheriff Willoughby kanker heeft, hij is de enige persoon die haar kan helpen.

De film draait vooral om Mildred Hayes, een sterke vertolking van deze rol door Frances McDormand. Je ziet wat de dood van haar dochter met haar doet en de vastberadenheid om haar plan en de billboards voort te zetten, tot aan het krankzinnige toe. Die borden moeten er komen en alles moet daarvoor wijken.

De film sluit niet alleen aan bij het actuele #metoo. Ook bij de Afro-Amerikaanse gemeenschap waarover minachting heerst. Het racistisch geweld dat door de politie wordt gebruikt in het zuidelijke dorpje van de VS, refereert aan het huidige #BlackLivesMatter. Het drukt je met je neus op de feiten: dat deze kwestie nog steeds actueel is.

Hoewel in de film flink wat geweld wordt gebruikt, wordt het op een luchtige manier vertoont. Soms moet je zelfs lachen, omdat het simpelweg te bizar is wat er zich voor je neus afspeelt. Daarnaast voel je mee met de personages, doordat er ook ruimte is voor het menselijke aspect. Neem het verrassende moment waarop de billboards voor Mildred betaald worden uit onverwachte hoek.

Nergens wordt het verhaal saai, vanwege alle actie. Dan wordt er iemand uit het raam gegooid en dan volgt er weer een confrontatie met Mildreds ex en diens veel jongere vriendin. Voordat de film voorspelbaar wordt, rollen de credits over het scherm. Precies op het goede moment. Het moge duidelijk zijn: de film viel niet voor niets in de prijzen tijdens de Golden Globes en BAFTA Awards.

♥ ♥ ♥ ♥

Wat vind jij van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri?

Comments

comments

About Rosa Lee

Schrijven is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd ga ik graag naar foto-exposities, de stad of bioscoop. Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, nauwkeurig en een doorzetter. Kortom, ik ben er klaar voor om van mijn cultuurblog een succes te maken!

Geef een reactie